Maranello prémium kávé

Maranello kávé blog

10 ok amiért érdemes kávét inni

10 ok amiért érdemes kávét inni

Tíz olyan előnye a kávézásnak, amit talán nem is ismert

Minden reggel elkeseredett szemmel vonszolja be magát a konyhába?

Amint bekapcsolja a kávéfőzőt és elkészít egy finom Maranello kávét , készen áll arra, hogy nagy energiával kilépjen az ajtón.

Ha olyan vagy, mint az olaszok 70 százaléka, nem tudod úgy végigcsinálni a napot, hogy ne fogyasztanál legalább egy csésze kávét. De a kávé nyilvánvaló stimulánshatásán túl rengeteg más egészségügyi előny is van, amit meg is kap tőle, minden alkalommal, amikor megtölti a csészéjét.

10 ok a kávé mellett

A kávé nem csak élénkít, számos élettani hatása is

Véd a cukorbetegségtől

Összesen 28 tanulmány és több mint egymillió résztvevő elemzése után a Harvard kutatói azt találták, hogy azoknál az embereknél, akik akár napi egy csésze kávét isznak, kisebb eséllyel alakul ki cukorbetegség, mint azoknál, akik soha nem ittak még.
Napi egy csésze kávé elfogyasztása 8% -kal csökkentheti a cukorbetegség kockázatát.
Mi a kapcsolat?
A kávéban található klorogénsav segít csökkenteni a cukor koncentrációját a vérben és felszívódását a belekben.

Maranello kávé

Jobb koncentrációs készség

A vezetés közbeni álmosság számos autóbaleset fő oka, ezért ha nem teljesen kipihent, igyon egy Maranello kávét, mielőtt a volán mögé ül.

Fogyasszon el egy csésze kávét egy hosszú út előtt, és folyamatosan koncentrált marad.

Holland kutatók megállapították, hogy azok az emberek, akik egy unalmas, 4 órás autóút közepén megittak egy csésze kávét, kevesebbet hibáztak, állandó sebességet tartottak, felelősségteljesebb vezettek, mint azok, akik koffeinmentes kávét kortyoltak.

Kerülni fogja a veseköveket

A kávé kortyolgatása csökkentheti annak kockázatát, hogy olyan állapotba kerüljön, amely sokak szerint jobban fáj, mint a szülés: vesekő.

Egy Harvard-tanulmányban azoknál az embereknél, akik naponta kávét fogyasztottak, 26 százalékkal kisebb volt a vesekő kialakulásának esélye, mint azoknál, akik nem vagy kevesebbet fogyasztottak.

Koffeintartalma miatt a kávé segít a jobb vizeletkiválasztásban, megszabadítva a szervezetet a felesleges kalciumtól és nátriumtól, amelyek hozzájárulhatnak a vesekő kialakulásához.

Unod a kávédat? A teaivás a vesekövek kialakulásának kockázatának csökkentésében is segít. Próbálja ki citromos vagy erdeigyümölcs teánkat.

Csak ne merüljön el a szénsavas italokban, azok, akik rendszeresen fogyasztják őket, 23% -kal nagyobb eséllyel kapnak vesekövet.

Ön még nem rendelkezik Maranello Café kávéfőzővel?

Kettőt is tudunk ajánlani, otthoni, vagy irodai használatra.

A retro, praktikus és funkcionális kialakítású Monte Carlo intenzív kávét és kiváló minőségű italokat készít. A kompakt vonalvezetésnek köszönhetően bárhol elfér.

Az  MXX , amelyet Olaszországban terveztek, modernebb és eredetibb kivitelben. Úgy tervezték, hogy otthon és az irodában egyaránt megfelelően kiszolgálja az igényeket. Alkalmas egy fiatal, dinamikus ügyfélkör igényeinek, akik szeretik a praktikumot és a dizájnt. A kávéfőző design kialakítását szándékosan a Made in Red márka ihlette. Képes nemcsak sűrű és krémes kávét kiadni, mint a bárban, de felhasználható árpához, ginzenghez, teához, gyógyteákhoz és minden Maranello Caffè termékhez.

Menteni fogja fogai egészségét

Ha napi egy vagy több csésze kávét fogyaszt, csökken a parodontális megbetegedések kockázata, ezzel csökkentheti az akkut fogbetegségek kockázatát.

A kávéban található antioxidánsok képesek lehetnek gyengíteni a szervezet gyulladásos folyamatait, amelyek  károsíthatják az ínyt és az állkapcsot – mondja egy tanulmány.

Megnőhet fizikai teljesítőképessége

Ha elfogyaszt egy csésze kávét, mielőtt elmegy az edzőterembe, jelentős teljesítménynövekedéshez vezethet. Azok a férfiak, akik egy órával a kerékpározás előtt ittak kávét, körülbelül 5 százalékkal gyorsabban teljesítették edzésüket, mint azok, akik kontroll italt ittak.

A kutatók úgy vélik, hogy a teljesítmény növekedése annak a ténynek köszönhető, hogy a koffein megakadályozza, hogy a szervezetedben lévő adenozin vegyület megkötődjön a receptoraihoz, ami magasabb éberséget és alacsonyabb erőfeszítést érez.

A koffeinnek köszönhetően kevesebb fáradtságot fog érezni.

Javítani fogja a hangulatot

A nap folyamán egy vagy több kávé fogyasztása 77% -kal csökkentheti a depresszió kockázatát.
Ezenkívül a Harvard kutatói azt találták, hogy azok az emberek, akik napi 2-3 csésze kávét fogyasztottak, 55 százalékkal kisebb eséllyel lettek öngyilkosok, mint a ávét egyáltalán nem fogyasztók.

Ennek oka lehet, hogy a koffein enyhe antidepresszánsként működhet azáltal, hogy javítja a hangulatot szabályozó dopamin átvitelét.

Emlékszel még több dologra

Azok az emberek, akik 200 milligramm koffeint fogyasztottak bizonyos képek megtekintése után, 24 órával később képesek voltak jobban felidézni őket, mint azok a résztvevők, akik nem fogyasztottak koffeint.

A kutatók szerint a koffein az adenozin neurotranszmitter blokkolásával nem gátolhatja a norepinefrin nevű másik neurotranszmittert, amelynek döntő szerepe van a memória helyreállításában.

Gátolja a májrák kialakulásának kockázatát

Az elmúlt évtizedben a májrák aránya évente átlagosan 4% -kal emelkedett. A kávé segíthet megfordítani a trendet. A Hawaii Egyetem Rákközpontjának egy új tanulmányában azok az emberek, akik napi 2-3 csésze kávét fogyasztottak, 38% -kal kevésbé érintettek a májrák kialakulásában.
A kutatók úgy vélik, ennek oka lehet az italban lévő vegyületeknek, amelyek csökkentik a májenzimeket és lassítják a májbetegség kialakulását.

Védi az agyadat és a szívedet

Egy japán tanulmány szerint 20% -kal ritkábban szenvednek stroke-ot azok, akik napi egy csésze kávét isznak. Az alkalmi ivók 16% -kal csökkentik a szívbetegségek kockázatát is.

A kutatók rámutatnak, hogy az ital számos biológiailag aktív vegyületet tartalmaz, például koffeint, amelyekhez korábban alacsonyabb koleszterinszint és vérnyomásszint társult.

Csökkenti a sclerosis multiplex kialakulásának kockázatát

Az Amerikai Neurológiai Akadémia közelmúltban bemutatott tanulmánya szerint a kávé csökkentheti a sclerosis multiplex kialakulásának kockázatát, amely egy fogyatékossággal élő neurológiai betegség, amely leggyakrabban 20 és 40 év között jelentkezik.

Azok az emberek, akik napi 4 vagy több csésze kávét fogyasztottak, 33% -kal kisebb eséllyel fertőződtek meg a betegségben a következő évben, mint azok, akik nem.

Ennek köszönhető a koffein neuroprotektív tulajdonságokkal való kapcsolata, amelyek képesek lehetnek megakadályozni a gyulladásos fehérjék termelését a betegség kialakulása mögött.