Maranello prémium kávé

Maranello kávé blog

A kávéfőzőgép karbantartása

A kávéfőzőgép karbantartása

Tartsa tisztán kávéfőzégépét kívül-belül pár egyszerű lépessel

A kávéfőző megfelelő karbantartása a következőképpen történik

Nem tartja rendszeresen karban kávéfőző gépét? Itt az ideje, hogy megvédje a kávégép élettartamát és mindig kiváló minőségű kávét főzzön. Ahogy mosás vagy a padlók tisztítása, a kis konyhai eszközök karbantartása is elengedhetetlen a megfelelő és folyamatos működéséhez.

Vigyázzon jól kávéfőzőjére – végül is ez a mentőköve a produktív reggelnek.

Az első és legfontosabb, amennyiben lehetséges kávéfőzőgépébe ne használjon vezetékes vizet! Mi a tisztított vizet ajánljuk. egyrész a kávé ízét és aromáját sokkal jobban kihozza, másrészt a tisztított víz nem hagy maga után vízkövet, ami egy kávégép legfőbb ellensége.

A kávéfőző megfelelő karbantartása a következőképpen történik

Kezdje úgy, hogy kiüríti a vizet a tartály belsejéből :

Mossa le és tisztítsa meg a mosogatóban lévő kávéfőző kivehető részeit meleg szappanos vízzel.

Amíg a kávéfőző részben szétszerelt, használjon egy kis ecetbe mártott tisztító kefét, hogy megtisztítsa a gép alapját, ahol a tartály található, és annak környékét, ahová a kapszula kerül.

Még azoknak a szűrőknek is időnként jó tisztításra szorulnak. Mártsa be egy csésze ecetbe, majd egy kis ecsettel tisztítsa meg a hálót.

A kávéfőző belsejének tisztítása ugyanolyan fontos, mint a külső alkatrészek tisztítása.

Cserélje ki a tiszta, száraz tartályt, és töltsön be 4 csésze fehérecetet és 2 csésze vizet .

Futtassa a gépet néhányszor szűrők nélkül: Néhány csésze után hagyja a gépet néhány órán át az ecetoldat mellett ülni, majd végezze el a többi ciklust úgy, hogy az összes oldat végigfusson a gépen.

Meglep, mennyire piszkos lesz az ecetes víz. Meg fogja bánni, hogy ezt még nem tette meg!

Távolítsa el és tisztítsa meg még egyszer a tartályt, és ezúttal töltse fel vízzel.
Futtassa még egyszer a gépet a tartós ecet tisztításához a csövekben.

Minden tiszta! Remek!

Újra tökéletes minőségű Maranello Café kávékat és italokat készíthet kávéfőző gépével.

Íme néhány tipp a folyamatos és egyszerű karbantartáshoz

Ha egy csésze citrom teát  vagy  bogyós teát  készít, futtason le utánuk egy üres főzést is.

Ez elősegíti a maradék cukrok kiürítését a szűrő területéről. Ha kemény vizet használ – olyan vizet, amely nagy koncentrációban tartalmaz kalciumot, magnéziumot és más ásványi anyagokat oldatban – fontolja meg, hogy a tartályban szűrt vizet használjon közvetlenül a csapból származó víz helyett. Ha nyaralni készül, vagy nem tervezi hosszabb ideig használni a gépet , ürítse ki a tartályt és kapcsolja ki .

Maranello kávé

Ön még nem rendelkezik Maranello Café kávéfőzővel?

Kettőt is tudunk ajánlani, otthoni, vagy irodai használatra.

A retro, praktikus és funkcionális kialakítású Monte Carlo intenzív kávét és kiváló minőségű italokat készít. A kompakt vonalvezetésnek köszönhetően bárhol elfér.

Az  MXX , amelyet Olaszországban terveztek, modernebb és eredetibb kivitelben. Úgy tervezték, hogy otthon és az irodában egyaránt megfelelően kiszolgálja az igényeket. Alkalmas egy fiatal, dinamikus ügyfélkör igényeinek, akik szeretik a praktikumot és a dizájnt. A kávéfőző design kialakítását szándékosan a Made in Red márka ihlette. Képes nemcsak sűrű és krémes kávét kiadni, mint a bárban, de felhasználható árpához, ginzenghez, teához, gyógyteákhoz és minden Maranello Caffè termékhez.

Próbálja ki a különleges Maranello Café termékeket+

A Nespresso®  és a Lavazza® Espresso Point gépekkel kompatibilis kávékapszuláinkat csak online itt, weboldalunkon vásárolhatja meg.

Szeretné kipróbálni más termékeinket? A ginzeng kávékapszulák megduplázzák az energia töltését, vitalitást és sprintet adnak a testnek, ráadásul az egzotikus aromát, amit igazi természetes gyógyszernek tekintenek.